U  vraagt zich wellicht  af  waarom in ons bedrijfslogo het hoofd van een  garnaal verwerkt is. Voor alle duidelijkheid, dit is  geen alledaagse garnaal, maar de Mantis garnaal.

De Mantis garnaal is  een erg intrigerend en uitzonderlijk  dier  dat, verschillend van zijn andere soortgenoten , onder het hoofd twee knuppels heeft hangen. Met deze twee knuppels kan de Mantis garnaal in één slag , die een  snelheid  van  83 km/u bedraagt, zijn prooi raken. De prooi mag een harde schelp  als omhulsel hebben en mag groter zijn dan de garnaal zelf, maar breken doet ie.  Erg  opmerkelijk is  dat de prooi twee keer wordt geraakt.  Eerst door de impact van de fysieke aanraking van de twee knuppels  en daarna door de schokgolf die uiteenbarstende cavitatiebubbels  teweegbrengen  door de snelheid van de slag.

Wij refereren hier zeker niet naar het violente aanval- en verdedegings mechanisme van dit uitzonderlijke zeedier, maar wel naar de krachtige en gepunte resultaatgerichte performantie die dit kleine dier kan produceren : Het David en Goliath principe. Een krachtige en gepunte performantie  die gedragen wordt door een uitgebalanceerde  visie, die de mens  en het zakelijk streven in evenwicht houdt, een doelgerichte research en een positieve, directe communicatie.

Wetenschappers bestuderen hun kracht, moleculaire structuur en gezichtsvermogen omdat het allemaal zo ongewoon is. Een kracht die meerdere resultaten neerzet!

Met dank aan Jean Bosco Safari.

Onze Diensten

Wij zijn gespecialiseerd in:

  • Opstarten en begeleiding
  • Ex- & interne (re)organisatie
  • Ex- & interne begeleiding
  • Bedrijfseconomisch advies
  • Ex- & interne begeleiding, opvolging van investeringsdossier
  • Begeleiding bij conflicten tussen vennoten (echtgenoten)
  • Audit
  • Communicator van bedrijven naar derden (klanten, leveranciers, financiële instellingen, … )

en dit zowel voor eenmanszaken, als vennootschappen.


De voorkeur gaat naar een samenwerking met ondernemers met een gezonde bedrijfseconomische visie op (lange) termijn.
Het kantoor start vanuit de bedrijfseconomische realiteit van de onderneming of éénmanszaak om zo op diverse gebieden de optimale weg(en) uit te stippelen om de verschillende doelstellingen te realiseren.
Zowel werknemers als zelfstandigen (vennootschappen of éénmanszaken) dienen belastingen te betalen en daar is niets mis mee. Beide statuten hebben voor- en nadelen…

Visie

De voorkeur gaat naar een samenwerking met ondernemers met een gezonde bedrijfseconomische visie op (lange) termijn.

Het kantoor start vanuit de bedrijfseconomische realiteit van de onderneming of éénmanszaak om zo op diverse gebieden de optimale weg(en) uit te stippelen om de verschillende doelstellingen te realiseren.

Zowel werknemers als zelfstandigen (vennootschappen of éénmanszaken) dienen belastingen te betalen en daar is niets mis mee. Beide statuten hebben voor- en nadelen.

Als klant krijg je een nummer voor een vlotte administratie en opvolging, maar word je persoonlijk benaderd en behandeld. Ieder dossier heeft zijn maatwerk.

Elke situatie heeft een verschillende benadering : communicatie, het verkrijgen van alle informatie, elkaar op de hoogte houden van de wijzigingen (positief of negatief), allemaal elementen die leiden tot een goede aanpak.

Soms is (lijkt) het gemakkelijker om op te geven, maar met een gezond bedrijfseconomische activiteit (dienstverlening of product) loont het zeer dikwijls de moeite om toch door te gaan, door te bijten.

ONTHOUD: JE STAAT NOOIT ALLEEN

Historiek

Op 01 april 1998 werd de vennootschap, Johan Horemans Accountantskantoor, opgericht.

Een burgerlijke vennootschap onder vorm van een gewone commanditaire vennootschap, met als werkend vennoot, zaakvoerder Johan Horemans (°12/07/1968).
De vennootschap is erkend door het Instituut van Accountants en Belasting-consulenten (IAB), lidnummer 21.616 3N98.

De heer Johan Horemans is accountant en belastingconsulent en bijgevolg lid van het IAB, lidnummer 8630 2N68.

Na een economische opleiding in het Sint Gummarus College te Lier besliste de heer Johan Horemans om de opleiding Boekhouden te gaan studeren in de Sint Eligius Hogeschool (heden Karel De Grote) te Antwerpen (periode 1986 – 1988).

De professionele carrière van de heer Johan Horemans startte in januari 1989 bij een internationale onderneming in de textiel, om zo via een reisbureau en twee accountantskantoren, zijn werknemers loopbaan te beëindigen bij een KMO in de automobielsector in 1996.

Sinds 1993 adviseert en begeleidt hij zelfstandige en ondernemingen bij hun groei en bloei.

Sinds 1993 adviseert en begeleidt hij zelfstandige en ondernemingen bij hun groei en bloei.

Vanaf 01/01/1997 werd dit zijn hoofdactiviteit.
Na 5 jaar te hebben samengewerkt met twee accountantskantoren werd beslist om in 2002 volledig onafhankelijk naar buiten te komen.

De sinds april 1998 omgevormde éénmanszaak kwam in februari 2002 naar buiten als de vennootschap JHacc (uitspraak Jack), met als maatschappelijke en exploitatiezetel Akendoren 38 te 2560 Bevel (Nijlen).
Het kantoor kende een sterke en snelle groei, om de kwaliteit te waarborgen was een uitbreiding, verbreding noodzakelijk, verschillende pistes werden onderzocht.